maanantai 21. toukokuuta 2012

Savun hajua


Ostin kirjolohen.

Vedin kyljestä toisen fileen irti. Katkaisin pään ja pyrstön. Viilsin kylkiruodot irroitetusta fileestä. Päästä ja kaikesta irronneesta tein kalakeiton. Puhdas filee pantiin uuniin sipuleiden ja sienten, yrttien ja fenkolinsiementen kanssa.  Ruodollinen puoli meni savustimeen, jossa nuotion lämmöstä savun antoi Åkerön vesiversot.

Johannes söi savulohta yli puoli kiloa, me uunissa ollutta vähemmän. Joannes rakastaa sitä, eikä ihan huono lempiruoka olekaan. Iso piha ja omenapuut. Ovat reisa mutta ovat myös mahdollisuus.

Ja vaimo sanoi että jos kerran ostit niin tee sitten jotain yksinkertaista. Kun kerroin että lähikauppa myi tosi tuoretta lohta.

Auttakaa.

Mutta kalakeitto odottaa vielä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti